Dec 4, 2009, 5:02 PM

Заглавие 

  Poetry
498 0 0

                 Заглавие

                      ***

Вентилаторът безмилостно бучи -

не е прекъсвал вече с дни.

Дали и той е уморен

и претоварен като мен?

 

От белия екран пред мен

ме гледа стих неозаглавен

и недовършен, и без стил,

емоции различни приютил.

 

Безизразен и леко пожълтял,

стои пред мене лист поовехтял.

Заглавието от първия му ред

чака да го допълни стихоплет.

 

Във чашата припуква лед,

звук топъл и уютно мек,

след него идва миг безшумен

в следобеда, протяжно сънен.

 

И ето, че полека този ден

остава спомен приглушен

от недовършени творби

във мрака тихо да бучи.

 

© Катерина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??