Sep 24, 2007, 1:19 PM

Загубена битка 

  Poetry
439 0 1

Настинах банално. Имам 38.5.
И житейската философия ми изглежда плитка.
Възпитанието на децата е за мен
една поначало изгубена битка.

Да говорят ги учим съвсем от малки,
да гукат и бъбрят със думи добри,
а после изглеждаме просто жалки,
повтаряйки нервно:"Ох, малко млъкни!"

Да ходят ги учим от малки също,
да тичат и скачат умело дори,
а искаме после при нас да се връщат:
"Къде пак си хукнал, веднага се спри!"

Не зная във вируса ли е вината,

че мислите ми са "пъстра китка",
но май ми се проясни главата,

децата да учиш - загубена битка...:)

© Мария Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много си права, Мария!
    Знаем, но поне опитваме,
    а и ние много научаваме
    от децата си. С обич за
    прекрасния стих.
Random works
: ??:??