Aug 22, 2012, 2:42 PM

Заключвам се... 

  Poetry » Other
377 0 1

Заключвам се да подредя  дома си,

 наситена на думи и понятия,

 измислени от самозваните величия,

под  шатъра окърпен на историята.

 

Светът е хванат в страхове

от сшити с гнил конец закони.

В кошмарите, понасяни с бездушие,

лишен от свобода и воля,

 

 той неподозиращо въздига  злото.

 Затънал сред плачевно задоволство,

 не е за вярване, но мъката избира,

пред страховете от самия страх...

 

Ако успее Слънцето да стигне,

би угасил и него безпощадно,

 за леснина да увери дори и Бог,

 че е обречен и съдбовно неспасяем.

 

Излизам безучастно от играта,

залутана пред  рафтовете с ценности...

 А там във прах любов немее,

 забравена и вече непотребна.

 

До сетен дъх грижливо ще я браня,

макар че е отритната и унизена,

Ще я почистя и ще ù се радвам дълго,

 когато съм от зимата  сразена.

 

... До нея пепелей приятелство.

Многогодишно, предано и ценно,

но то изтлява от предателства...

В далечен ъгъл го изпращам.

 

Останаха роднинските ми  връзки.

Без повика в кръвта, но със враждa.

Любов и грижи няма, а делба...

С един замах и тях премахвам.

 

А рафтовете празни опустяват...

Домът от сивота немее...

Но пазя многоликата надежда.

Подреждам и разбирам, че живея.

 

 

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • бЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА И СЪПРИЧАСТИЕТО!ПОЗДРАВИ!ЗАГОРА
Random works
: ??:??