Jun 28, 2015, 4:33 PM

Залез 

  Poetry
463 0 4

ЗАЛЕЗ

Изчезна бавно слънцето, залезе,
а облаците огнено блестят.
Сякаш Бог при хората ще слезе -
безспорно е шедьовър този свят.  


Контрастно е. Небето притъмнява,
а залезът над мен е ярък и красив.
Поглеждам го и сещам се тогава,
че с всяка клетка истински съм жив.

 

Чудесен миг, изпълващ ме с възхита!
За кой ли път живота преоткрих
и музата, която в мен е скрита,
пресътворява огъня небесен в стих.

 

Аз знам едно - романтика такава
храна е за мечтатели поети.
Тя в стихове завинаги остава,
та в мрак житейски огнено да свети!
16. 05. 2015 г.
Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??