Връщам се в родния край,
вървя през полето, където
дядо парещи сълзи вкопа
и ми ги остави в наследство.
Астмата посърнала не ражда
жълти зърна, няма го стопанина
да я прегърне... Тъга.
Облаче бяло запя песента -
любимата дядова и се отвори
нейде врата -
на минало, настояще и бъдеще.
От очите капна сълза
в блузата таткова и той
като дядо замина.
Останах сама - без роднини!!!
Родна майка една съшива
със сълзите си спомени
и ме боли, ужасно боли...!!!!
И нея някой ден ще загубя!!!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.
Докосва...