Feb 23, 2017, 11:19 AM

Запой в кръчма 

  Poetry » Humour
261 0 2

На трето питие си вече,

а съвестта не те гризе.

И още трезвен си, човече,

защото има и мезе.

 

А масата е най-добрата,

когато пие се с другар.

Съюзник става ти съдбата –

не хваща гърлото загар.

 

Върви ти приказката сладка,

и времето не ти тежи.

А срещата е толкоз кратка,

че скръб в душата ти лежи.

 

Че трябва вече да си тръгваш.

Жена те чака на легло.

И през просото сам си ръгваш –

познато ти е туй тегло.

 

А утре пак ще си белязан

с кръвясали от спирт очи.

И от жена ще си зарязан,

че си от снощи си личи...

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Ес и! Поздрави!
  • Харесах си "А масата е най-добрата, когато пие се с другар...", както и всичко останало, разбира се. Поздрави!
Random works
: ??:??