С вечерите изгаря Небето.
Припламва, ей тъй, по края.
Синее гората, полето.
Звездите бистро сияят.
Тревожи се Божата твар
и Небесната птица се мае.
Нещо се помни... Бившето старо...
Нещо съзнанието терзае...
Стоя сам до реката.
Неподвижна е. Заледена.
Прикрива очите ръката:
- Защо този огън е в мене?!
© Красимир Дяков All rights reserved.
"Тревожи се Божата твар
и Небесната птица се мае.
Нещо се помни...Бившото старо...
Нещо съзнанието терзае..."
Поздравление за всичко това и хубав ден, Краси!