Защо обичам те до болка,
защо сърцето ми скърби,
за тебе бях поредна бройка,
защо живота ми разби?
Защо за тебе капят пак сълзите,
защо след толкова обиди и лъжи,
защо студени са за мене дните,
защо съдбата с теб ни раздели?
Защо очите ти за мен са тъй студени,
защо мълчиш отчаяно в нощта,
защо душите ни са тъй смутени,
защо живеем в празнота?
Защо в нощите името ти пак повтарям,
защо не казваш моето и ти,
защо за тебе все мечтая,
защо на любовта ми не отвърна ти?
© Красимира Пеева All rights reserved.