Jul 2, 2021, 1:11 PM

Защо да не... 

  Poetry » Phylosophy
164 0 3

Лъжата ражда се от думи

изкусни, дръзки, хлъзгави

като влечуги

Разтварят жилото отровно

изстрелват семе безоловно

Защо не помълчим преди,

да изговорим сто лъжи

Защо да не попеем в такт

и да разпръснем сив сумрак

Защо да не извием в танц

едно танго, прекрасен валс

Защо преди да се раним

не се целунем и простим

Защо са нужни обещания

за невъзможните желания

Защо да сваляме звезди

щом всичко си за мене ти

„Защо“ изгуби се във звуци...

Но кой разбира, просто думи

Животът плаща си цената,

но не в лъжа цени играта

 

 

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??