Слънце и Луна срещнат ли се,
получава се искра.
А когато искрата заблести,
изгряват вечерта звезди.
А може би те тръгват след Луната,
за да гледат през нощта Земята...
да мигат с очички и да бдят над всички.
Да си подхвърлят лунните лъчи,
да пеят, когато дъжд вали
и да се гушкат в небесно кадифе,
търсейки с поглед синьото море.
И отговора ще ви дам -
те са на небето, там,
защото са небесните деца,
стоят при майка си Луна.
© Ивичка All rights reserved.