Nov 14, 2014, 9:56 PM  

Защо ме пусна, любов 

  Poetry » Love
832 0 2

Обичах те, любов,

обичах те силно,

обичам те още, 

макар и безсилна.

Но пусна ме ти

да си тръгна тогава

и друг мъж

до мене застана.

И ти друга намери

да споделяш нощта...

Обичаш я казваш...

Ала грее ли тя,

като мен, като слънце,

щом протегнеш ръка?

Щом погалиш я нежно

тя усмихва ли се

тъй мило, копнежно,

като малко дете?

Като мене, любов,

тъй трепереща, плаха

за всеки твой допир и зов.

Защо ме пусна, любов?

Нима не можа

да се бориш за мен?

Или била е лъжа

любовта ни голяма?

Не!

Истинска беше

и още е,

но късно е вече...

Всеки друг път пое.

Ще се помним със тебе

и ще ни боли,

за това, което пропиляхме

с нашите глупави игри!

© Анна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??