Jul 8, 2012, 9:26 AM

Защо те обичах? 

  Poetry » Love
491 0 1

 

Защо ли гоних аз вятъра,

защо преследвах студа?

Защо не откривах аз топлината,

а вечно стоях на снега?

 

Защо ли обичах аз камък студен,

защо го прибрах аз в сърцето?

Така нараних се със този лош плен, 

че кървеше то под небето.

 

Защо говорех аз на стените

и тайни безброй им шептях?

Защо не потърсих аз светлината,

а в тъмното радостта не видях?

 

Защо живях в затвор от заблуди,

защо - това не разбрах!?

И до днес аз се мая и чудя 

защо в тебе влюбена бях...

© Денислава All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Обърнете внимание на личното местоимение "аз". Многократната му употреба го превръща в обикновен пълнеж.
Random works
: ??:??