Aug 17, 2010, 8:48 PM

Заслужен урок 

  Poetry » For kids
751 0 16
 

Осата цял ден си летя

над градинки и поляни.

А после взе, че огладня,

де сега ще се нахрани?

 

                                     В близък кошер наготово

                                     с мед реши да се нагълта.

                                     Скри си жилото отровно,

                                     хвърли дрехата си жълта.

 

Дегизирана изкусно,

до меда се разположи.

Хапна бързичко и вкусно,

както само тя си може.

 

                                     После легна и захърка

                                     пред очите на пчелите.

                                     Как можа така да сбърка,

                                     разпознават те осите!

 

Че пчеличките се трудят,

денем те не хъркат здраво.

Без осата те да будят,

хвърлиха я вън направо.

 

                                    Па ù боднаха тогава

                                    във тумбака сто иглички.

                                    Цял живот да не забравя –

                                    с труд, че се постига всичко!

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??