Nov 29, 2023, 9:25 PM

Завещание 

  Poetry » Civilian
156 1 1

Завещание

 

 

След време аз ще си отида, сине,

и ти ще трябва да се бориш сам!

Не бой се! Всичко лошо ще отмине!

Сигурен бъди! От опит знам!

 

Ще мине време, може би години,

ще стана само спомен избледнял!

Да носиш с гордост искам мойто име!

И честност да е твоят идеал!

 

На клюки и на приказки не вярвай!

Сигурен във себе си бъди!

Грешките ми ти не ги повтаряй!

Смело ти по своя път върви!

 

Опитах се добър баща да бъда.

Дали успях, това ще кажеш ти!

Мен нека Ангелите да ме съдят!

Но моята пътека продължи!

 

Не се отчайвай! Труден е живота!

Но пък си има хубави страни!

Любов и страст! И вяра във доброто!

За всичко друго просто забрави!

 

Вярвам в теб и знам, че ще се справиш

и моя път напред ще продължиш!

Не ще се сърдя и да ме забравиш!

И знай, че нищо ти не ми дължиш!

 

Бъди щастлив! Животът е пътека

проправена от дядо ти за мен!

След него аз! След мене ти! Човекът

живота продължава всеки ден!

 

29.11.2023 г.

 

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??