Aug 29, 2012, 11:48 AM

Завръщане 

  Poetry » Love
658 0 3

Идеята се появи след прочитането на  

 http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=286065

 

Върнах се – смутен, объркан, гузен.

На колене съм готов да падна.

Тон вина след себе си тътрузя.

Не, не ме отпращай безпощадно.

 

Взех от тебе, грабих с пълни шепи.

Ураган бях – сметох ти живота

със обиди, грехове нелепи...

Дявол чер и рицар бях на Злото.

 

Няма как за прошка да те моля.

Толкова вина не се прощава –

нека бъде Божията воля...

Върнах се... каквото ще да става!

 

Проумях – без тебе ден не мога!

Колкото си искаш измъчи ме,

накажи, презри ме, но за Бога,

в твойта сянка само остави ме!

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??