Dec 28, 2019, 12:10 AM

Завръщане от Кербала 

  Poetry » Other
579 0 1

В декемврийското утро небето проплаква. 

Свалят траурно вън знамената... 

Синовете си майките тъжно оплакват, 

натежава от скръб тишината! 

 

Батальонът се връща. А сред белите клони

птици свили гнезда чуруликат. 

Крачат в стройни редици мъжете с пагони, 

но сълзите в очите им бликат! 

 

Там, далече, остана недолюбила младост! 

Сред пустинята, бури извила, 

в ситен пясък, затрупал надежди и радост, 

топла българска кръв е попила! 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??