Jan 19, 2007, 4:49 PM

Зазидана, отключи ме... 

  Poetry
793 0 3

Около сърцето си направих аз стена.
Не може нищо да я разруши.
Едно, докосването нежно на ръка,
гранита й ще може да строши.

Душата ми е скрита зад тъмничен зид
и с катинар са всичките врати.
За тях до днес ключа не бе открит,
единствения притежаваш ти.

Около сърцето си направих аз стена.
Ти знаеше, когато ме поиска.
Не знаеше, обаче, че ключа
в сълзите на очите ти се плиска.

Душата ми зазидана е в лед,
който огън даже няма да стопи,
единствено зеленото на твоя поглед
зида успява бавно да руши.

Сама издигнах своята стена,
сама поисках вечна да остане,
но нежната ти, мъничка ръка
спаси ме от ужасното изгнание.

Около сърцето ми издигаше се зид,
душата ми бе в ледени окови.
За да ги няма, за да съм щастлива днес,
за всичко- ти "мъниче" си виновно.

© Ива Милорадова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрави за прекрасния стих
  • Иве, специални поздрави за този стих!!!
    Прекрасен е!!!
    Бъди винаги в плен на тази любов!!!
  • Душата ти,зазидана във лед,
    нека огън буен разтопи
    и нека зеленината на неговия поглед
    зида около сърцето ти да разруши!

    Много хубав и чувствен стих!Поздрави!
Random works
: ??:??