May 1, 2019, 10:42 AM

Здравей, "човеко"! 

  Poetry » Other
462 1 0

Здравей, "човеко"!

Не обръщай гръб, върни се..

недей затваря ти очи за всяка пошлост.

Потърси дълбоко в себе си доброто..

постъпи човешки, праведно и честно.

Здравей, "човеко"!

Не обръщай гръб, върни се!

Какво ти коства да поспреш за малко..

да помогнеш, ще отнеме минута, две..

да подминеш, няма ли да бъде жалко?!

Здравей, "човеко"!

Не обръщай гръб, върни се..

да парадираш със своите пари е грешка!

Каква значение има, че богат си,

щом бедна е душата ти човешка..

Здравей, "човеко"!

Поспри за малко, чуй ме..

с пари не се купува обич, нито щастие..

и твоята съвест, знай, ще бъде чиста,

едва когато научиш се на съпричастие! 

 

© Периян Байрамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??