ЗЕНИТ
… няма нищо ново под слънцето.
Еклисиаст (1: 9)
Нищо ново под моето слънце
вече толкова много години…
Как душата ми – съхнещо зрънце –
в мрак да зърне просторите сини?! –
щом животът отдавна за нея
нещо чуждо е, нещо далечно…
От столетия с радост пилея
всичко земно, жадувайки Вечно!
Всичко хвърлил на черно-червено… –
на късмета приписва провала…
Днес на всички е всичко простено
от поета, живял за похвала!
И години безброй да живее,
пак не може човек да узнае
негов избор в живота кое е
и кое неотменна Съдба е?!...
Как да зърне просторите сини
в мрак душата ми – съхнещо зрънце?!
Вече толкова много години
нищо ново под моето слънце…
01.07.2024, 19:35, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. All rights reserved.