Jan 11, 2020, 9:51 AM

Зима 

  Poetry » Landscape
797 1 0

Навън е бяло и тихо.

Като в зимна приказка! Въшебен сън.

Снежинки танцуват във леден спектакъл.

Покриват земята със пухкав килим.

 

Бяла тишина. И леден вихър.

Танцуват в захлас балерини от лед.

Щипе нослето зимният вятър.

Премръзнали длани, търсят подслон.

 

Дървета накичени с гирлянди от лед,

покорно са свели своите клони.

Премръзнал врабец се гуши сред тях,

нещо говори, снежинките рони.

 

Звезден прах се сипе в нозете.

Луната изгря.

Спира дъхът в зимната вечер

пред тази дарена от Бог красота.

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??