Jan 9, 2019, 11:27 PM  

Зимата през моя поглед 

  Poetry » Phylosophy, Other
956 0 1

Зимата през моя поглед гледа

и по миглите ми -елховѝ иглички

снежинки бели си играят

под звуците на будни птички.

 

Нощта е бяла, диамантено красива,

косите ѝ блестят като кристал.

Луната е усмихната и дива

покани ме на своя звезден бал.

 

Игриво смигат ми звездите,

снежинки лудо в ритъм се въртят.

Вятърът надува своите извивки

и в песен звуците ехтят.

 

Зимата ръката си подава

кани ме на първи танц.

В шала бял ме омотава,

целува ме по устните ми с гланц.

 

Зимата е ангелски красива,

в нощта размахва шлейфа бял.

В очите ми поглежда и намига,

че света отвън отдавна е заспал.

 

© Теодора Атанасова All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимата през моя поглед »

27 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??