Зимна приказка
Като във приказка снегът вали...
Вали и всичко побелява:
полето, къщите, дърветата... Далѝ-
той някога ще спре да трупа и навява?...
Обичам тоя нежен снегопад,
защото той по тайнички пътеки
ме връща пак във Времето назад,
което недостъпно е за всеки...
... И грабвам бързо старата шейна
и хуквам по баирите крайселски,
до късно чак, до късно вечерта-
премръзнал, но щастлив...
Щастлив по детски...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.
и хуквам по баирите крайселски,
до късно чак, до късно вечерта-
премръзнал, но щастлив...
Щастлив по детски...
Браво!!!