Jun 15, 2009, 4:45 PM

Знаеш ли... 

  Poetry » Love
1170 0 16

 ЗНАЕШ ЛИ...

Знаеш ли какво е

сутрин да плиснеш

на очите си

две-три шепи студена вода?...

Да погледнеш слънцето,

да се порадваш...

и да полееш любимите си цветя?

Това е нещо като

“Одата на радостта”!...

Радост е !

 

Знаеш ли какво е

да седнеш пред екрана

и да очакваш онова квадратче

в средата с цифра-едно,

 което ти казва:

отвори си пощата-

имаш писмо!

Това е нещо като

Любовна среща...

Очакване е !

 

Знаеш ли какво е

Като отвориш пощата,

от нея да изкочи букет пъстри цветя,

блестящи от капки сутрешна роса,

много нежни думи

и звуците на песента?

Не казвам!

Няма да ти кажа!

Но е хубаво!

© Асен Стефанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??