Постла небето свойта красота,
в нощта звездите заблестяха,
името на моята душа -
звуци прелестни зовяха.
Литна тя във звездния простор,
във вечния и звезден кът,
във малък, но обятен двор -
озова се за пореден път.
Там царят спокойствие и тишина,
животът е безкраен и щастлив,
покой намира моята душа
във този кът неземен и красив.
И всяка нощ отлита там...
Щом зърне тази красота
и пали свещ във светъл храм,
стои покойна през нощта.