Звезден валс
Песни на щурци дочувам.
През прозореца тършувам.
Луната е толкова красива!
Нереално с реално в едно слива.
Пленява ме
с тайнствената си красота.
Пленява ме
и ми довява мисълта,
че и Ти ù се любуваш в нощта...
Многобройни, звездите
танцуват вълшебния си валс.
Многобройни, искрите
озаряват небето в този късен час.
Спи ми се, но не мога да заспя...
Дали е от светлината
или от мисълта за теб?
Виждам отражението ти в луната -
как ме гледаш с блестящите си очи...
Заспивам, за да дойде по-бързо новият ден.
Заспивам, за да бъдеш пак при мен.
Заспивам с усмивка на лице.
Заспивам с изпълнено сърце!
Йоана Р. Николова
20.07.2010г.
За Деян Л. Иванов
© Йоана Николова All rights reserved.