Jun 21, 2009, 3:40 PM

Звездни магистрали 

  Poetry
687 0 3

На П.Л.

 

В очите ти – звездни магистрали -

водят ме към други светове.

В тях бъдеще с ръката на живота гали

и политам с разтворени криле.

 

Люлея се в прегръдка на лъчите...

С молитва се отправям към Отца...

Погледни ме и ме гледай в очите.

Виждаш ли... тайнствена искра?

 

Говорù ми, всяка вечер говорù ми

с пламъка на плачещата свещ.

Към фойерверките прозорец разтвори ми.

Изгори ме като нажежена пещ.

 

Навън – пътищата карта начертали

като линиите на нашите длани.

Водят ни към звездни магистрали -

да горим по тях със теб избрани...

© Веси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Васко, не гледай към Отца, че е рано с тези горещи послания да го срещаш. По тези звездни магистрали сума ти и моми ще ти се изпречат. Поздравление!
  • Красив стих за звездните матистрали от чувства! Поздрав!
  • Весела, звездна обич...Хубаво написано!
    Очите за душата са като грахови зърна за крехка кожа...
Random works
: ??:??