BorBorhes
Selected works
7 results
Вуйчо ми се завърна от казармата с татуирано море на гърдите си,
над него имаше жена с рибя опашка,
каза, че се наричала сирена, но не миришела на риба,
а на подмишници,
а под морето – котва, така че корабът да е по средата на морето, ...
  670 
Со сето време ти зборувам
Има мигови кога се оддалечувам од се` -
се до средината на разделбите
и животот што одминува -
доволно далеку, ...
  616 
Тој цел живот ја шминкаше смртта,
И` ги поткаструваше ноктите,
ѝ ја бричеше брадата,
ѝ ги дотеруваше мустачињата,
ѝ ставаше римела на трепките, ...
  866 
ПИСМО НА СРЕЌАТА
со години
трпеливо ги демнам
накрај ги затворам
сенките во белите пликови ...
  791 
ГЛАГОЛСКО НЕВРЕМЕ
сторен глаголско невреме, ѓаволот глаголи,
го топи ледникот на придавките од именките
и го брише лицето на времето од смислата
а се` почна близу трпезата на едни рајски луѓе, ...
  648 
Random works
: ??:??