DenisOlegov

Денис Олегов е роден през 1998 г. Автор е на 4 книги, последната от които – „Колелото на историята“ излиза през 2017 г. Негови стихове и разкази са публикувани в различни сборници в България и Русия, в изданията “Нова социална поезия”, “Нова асоциална поезия”, “Литературен свят”, HSE Texts (Санкт Петербург) и други. Има награди от литературните конкурси „Солени ветрове” (2015), „Непознати улици” (2015), „Златен явор” (2016), „Млад поет – Костинброд” (2017, 2018), „Копнеж за растящо творчество” (2017), конкурс за поезия “Никола Вапцаров” (2018), “Небесни меридиани” (2018), “Усещане за любов” (2019), "Граждански будилник" (2019), "Димитър Бояджиев" (2019).

Съосновател и първи председател на литературния клуб “Отвъд кориците”. В момента изучава международни отношения във Висшата школа по икономика в Москва и е журналист в спортния сайт „От засада“.

Selected works
17 results
Видях го на спирката на Университета...беше прегърбен, с дълга бяла брада. Носеше дрипи. Подпираше се с бастунче, затрудняваше се с ходенето на тази преклонна възраст. И ето че дойде тролеят. Качих се. Старецът беше в същата посока като мен. Една жена видя, че той иска да се качи и му подаде ръка.
- ...
  625 
Северният вятър
превръща костите
в шепа прашинки.
Залезът извлича
вътрешни терзания ...
  558 
Малка, плачеща душа
свита в ъгъла дъждовен.
Търси огънче в нощта
свирят нотите тъжовни.
Леят се сълзи - река. ...
  629 
Обичам те такава:
мъдра и разумна.
Обичам те когато
си истинска и чудна.
Обичам те такава: ...
  648 
С малка торба и със няколко къшея
човекът преживяше тъжната зима.
Лежи незавит. А мястото - същото -
студена скамейка и снежна градина.
Той хляба в дланта си корава сковава ...
  47 
Random works
: ??:??