Apr 9, 2019, 12:36 PM  

Историята на (ч)O 

  Prose » Narratives
323 9 8
4 мин за четене

© Младен Мисана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Дамм, за да получиш трябва да дадеш... В крайна сметка, лицемерната маска слага съвестта в окови... Стойностен разказ с много причини за размисъл. Поздравления!
 • Най-хубавото на разказа е, че не е нравоучение и въпреки това читателят пак достига до поуки. Оценявам също и житейския опит на автора, и обширните му литературни познания.
 • Много хубав и актуален разказ. Единственото което не разбрах е каква е връзката между О и (ч)О
 • Някак ми замириса на ненадминатия Войнович... прави са колегите, че е политическа сатира. Много силно и много четивно! Дано не те обидя с последното изречение, но ако искаме да достигнем до много хора, трябва да се чете с лекота, а тук се лее просто!
 • Много сполучливо!
 • Хубав разказ с горчив привкус! Описание на падението на човек, изкушен от властта и лъжливата слава! Поздрави!
 • Винаги успяваш да уловиш действителността и да я поднесеш по възможно най-добрият начин! Историята е пример как, не само единици си служат подмолно за да достигнат някакви позиции в обществото, за жалост това се е превърнало в практика на мнозина, достигнали до властта!
  Поздрав, Младене, беше ми много интересно да прочета!
 • Дълбоко-психологически, Младен! Майстор си тииии... Винаги съм го признавал! И това с "вестниците с поезия" е направо в деятката! Съдейки от житейския си опит - а и от твоите доста "засукани" във всяко едно отношение творби - вече съм напълно сигурен, че в този свят царуват предателства, груби интереси, сметки, лицемерие дори и отношенията мъже-жени са в унисон със "златното им покритие". Даваш-получаваш-играеш-надхитряш-рискуваш-забогатяваш.. и т.н. Любовта?? О, холограмо невъзможна. Внушение комично... Колко ли хора с чувствителни душички паднаха с разбити сърца, от този преследван от всички нас Мираж!
  Винаги ме вдъхновяваш за да разсъждавам, Младен. Но има и друго - приятелството! "И все пак - то се върти" - тоест - има го!! Аз и ти сме доказателството. Харесах много - усещам и твоя лична болка - но ти сам ще си решиш, дали да я разтълкуваш!
  Харесах много - Поздрави, приятелю!
Random works
: ??:??