1. На необитаем остров се озовали няколко корабокрушеница. Видяли те, че там няма нищо за ядене и се разбрали всеки ден да си разказват вицове свързани с професията им. Който разкажел най-тъп такъв, него щели да изяждат.
Съответно, след това настъпил момента и на запознанството...
- Аз съм Бил и работя като водопровочник - започнал първият.
- Жоро, по професия - шматка, а по дух - пуйет.
- Аз съм Уйлям Чепсън и съм програмист - надуто се произнесъл третият.
Тогава Жоро се обадил отново.
- Вечерята вече е подсигурена, а и тазвечерното разказване на вицове отпада... Някой да е чул смешен виц за програмисти?
2. Един поет гордо застанал пред жена си, след невероятен секс с нея и казал:
- Явно новата ми еротична стихосбирка добре ти се отразява... Бая идеи си прихванала от там...
- Ми, скъпи, честно да ти кажа, още не съм я чела... Ама нали знаеш, че съседа ни е луд по поезията...
3. Колко поети са нужни да сменят една крушка?
Честно казано, и аз не знам, но докато рецитират, като нищо може и цялата ел-инсталация да даде фира...
4. Поет отива при психолог и още от вратата започва да му говори.
- Искам да ти споделя нещо. Имам някаква мания... Всеки ден отивам при бойлера в квартирата и му чета на глас свои стихове...
- Е, тук аз не виждам нищо притеснително. Според мен, господине, обяснението е, че по този начин вие тренирате, за да сте готов, когато се наложи, да рецитирате пред жива публика.
- Абе доскоро и аз се успокоявах така, но от известно време и той започна да ми рецитира свои творби на глас. Но даже и това не е основният проблем... Как да ви кажа, ами неговите стихове са по-добри от моите...
5. Както си плувал един поет в реката и изведнъж го нападнал крокодил. Само след секунди обаче той без никакво усилие го удушил.
Излиза на брега, а там тълпа от уплашени хора, невярващо го пита, как е възможно това...
- Ха - презрително им отвърнал поетът - Свикнал съм. Ако знаете само колко мои критици са минали през ръцете ми...
6. Лъвът решил и станал поет. За да оповести своето решение свикал съвет на всички горски твари и горд от своя избор, се произнесъл. Освен това още съобщил, че в прилив на поетично милосърдие ще изяжда само тези животни, които си позволявали да го критикуват.
Не минало много време и из джунглата се разнесла новината, че лъвът е умрял... от глад...
02.03.2017 - първият виц
06.03.2017 - всички останали
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.