Desafio (Concurso):

"Серум против изгубено доверие"

Това е темата на новото предизвикателство. Задава я Anabell (Ани). Ето какво казва тя за нея: "Представете си, че имате човек, който е изгубил вярата си във всичко. Не вярва в любовта, в доброто, в хората. Вашата задача е да го накарате да повярва отново. Да го накарате да се усмихва и да иска да живее. Сценариите могат да са най-разнообразни - този човек може да е болен с тежка диагноза, може просто да е толкова наранен от хората или от себе си, че категорично отказва да повярва в каквото и да е. Изберете ситуация, в която ще го поставите. Темата е за вярата, за изгубената вяра. Жанра няма ограничения. Дължината също. Може да се гласува за две творби. Това е." 

 

 

"

Общи условия за Предизвикателствата:
 1. Произведенията не трябва да са публикувани досега в сайта.
 2. Произведенията трябва да отговарят на общите изисквания в правилника на сайта, като първо се одобряват от редактор, който ги публикува, както всяка стандартна творба.
 3. Предизвикателството се създава от модератор, който отговаря за популяризиранто му и спазване на реда. Модераторът има право да декласира произведение, ако то не отговаря на изискванията на предизвикателството. Декласираното произведение остава публикувано в съответната категория в сайта, но извън конкурса.
 4. След крайното класиране, победителят се награждава с почетна грамота. Победител се излъчва при минимум пет участника в предизвикателството. Основният критерий е класирането, но екипът ни си запазва правото за определяне на победител, както и за неиздаване на грамота при ниско качество на произведенията.
 5. Задаващият темата няма право да участва.
Prosa
28 de febrero de 2018, 13:20
20 de abril de 2018, 23:59
25 de abril de 2018, 23:59
Después de la aprobación
1
Todos los registrados
2
Porcentaje de votos
Terminado

Más desafios »Clasificación

14 el resultado
 • 2 Puesto (3  23.1%) Болно време

  JulianaNikiforova (Юлиана Никифорова) JulianaNikiforova
  Prosa » Relatos
  "Болно време."
  Помисли си дядо Симо като чу птичките да чуруликат,стоплени от мекото зимно слънце. Вече няма като предишните зими. Да завали мек сняг,да затрупа всичко. Да се белне полето,да се завият житата на топло под дебела снежна завивка.
  "И времето като хората..." Каза си той и се закашля отно ...
    529  12 
 • 3 Puesto (8  22.9%) Преживяно

  Ve2666 (Василка Ябанджиева) Ve2666
  Prosa
  Каза й, че не може повече да обича. Беше още толкова млад, а вече наранен - от семейството и любимата. Заболя е, но продължи да го обича. Какво можеше да направи? Любовта дойде и не се интересуваше, какви страдания ще й причини. Беше само на 18 години, сериозна и ученолюбива. Научена от малка на тру ...   580 
 • 4 Puesto (6  20.7%) Доверие с дъх на карамел

  esenna (Нина Стоянова) esenna
  Prosa » Relatos
  Тази ноемврийска привечер едва движа краката си по кишавата улица. Преуморена съм до смърт след тежкото денонощно дежурство. Влача две препълнени пазарски торби, за дръжката на едната се е хванала Алис. Нямам сили да слушам какво бърбори. Наострям ухо когато чувам „таткото – глас”.
  – Какво?
  – Ами ка ...
    692 
 • 5 Puesto (10  18.9%) Търси се

  линасветлана (Лина - Светлана) линасветлана
  Prosa » De humor
  Отдавна търся нещо, кой знае къде завряно. Вероятно съм го дала някому, кога – не помня, защо – не знам. Като в хубавите филми на ужасите: спасението е в ръцете на потърпевшите, но кой ще оживее и кой ще умре, знае само Сценаристът.
  Мотам се, като съществително в безкрайно дълго изречение, около иде ...
    614  10  16 
 • 6 Puesto (10  18.6%) Цената на доверието

  Anita765 (Ани Монева) Anita765
  Prosa » De humor
  Здравейте, драги читатели!
  Крайно време е да взема да споделям и пак да споделям с вас всичко, каквото ми тежи. За таланта си вече споделих. Галактически е и точка! За курсовете които се наложи да посещавам заради пустите му конкурси, също споделих. Макар, че има още какви да посетя. Иначе ще си ост ...
    605 
 • 7 Puesto (6  16.3%) Моята Лина

  AnaMarina (Яна) AnaMarina
  Prosa
  Лина се родила в един горещ летен ден. Лекарите останали изненадани с каква лекота е излязла на бял свят. Единият от тях си казал „Има нещо у това дете. То е специално!”. Докторите забелязали малка аномалия на устната му, но решили, че с времето ще се оправи.
  Родителите на Лина се разделили, когато ...
    581 
 • 9 Puesto (7  12.3%) Приятелско рамо

  brinne (Мариана Бусарова) brinne
  Prosa » Relatos
  Приятелско рамо
  - Ирина? Ти ли си? Как си? Добре ли си? – гласът беше странно познат и далечен. – Баща ти се обажда.
  Ирина преглътна. Дори не успя да се учуди.
  - Защо се обаждаш? – знаеше, че е жестоко, но не можа да каже друго.
  - Защо се обаждам ли? – нотка на раздразнение се появи за миг в гласа м ...
    636  30 
 • 11 Puesto (1  6.7%) Просто да обичаш живота

  TytoALBA (Албена Тотина) TytoALBA
  Prosa » Relatos
  (в памет на Стивън Хокинг –
  велик физик-теоритик и космолог
  на нашето съвремие)
  В днешната си роля, буквално с всяко свое вдишване и издишване, ще противореча на самия сценарий. Но... или на тези от вас, които нарекат по-нататъшния ми разказ нечий “сценарий”... Аз, може би, бих го нарекал “изповед”, ...
    450 
 • 12 Puesto (2  5.2%) История за любовтта

  fantboy94 (Иван Бодуров) fantboy94
  Prosa » Novelas y novelas cortas
  Нощта отново спусна своите завеси. Небето се изпълни с живот, безкрайно много блещукащи звездици, сякаш небето се запали, сърцето сякаш чува любовната песен на нощjа, очите сякаш виждат безкрая и... Колко е красива само нощта като хубостта на истинска жена, луната свети в жълто за да придаде нюанси ...   545 
 • 13 Puesto (1  3.8%) Знаеш ли...

  demi (Теодора Недева) demi
  Prosa » Cuentos y obras para niños
  Знаеш ли…. Сетих се една приказка, която баба ми разказваше. Както я запомнила от своята баба, така я предаде на мен, с аромат на дим и привкус на легенда.
  „ Имало едно време в ннаше село кладенче, ние му викахме геран в това старо време. Та на този геран, по традиция от още по- стари времена в тая ...
    556 
 • 14 Puesto (0 ) Любов

  нмг (Надежда Маринова ) нмг
  Prosa » Epigramas, Miniaturas, Aforismos
  Тъмно е. Вървиш през коридора. Той върви след теб и те оглежда. Не знаеш дали искаш очакването си. Защо отиде? Огледът му е неангажиращ, почти както оглежда всяка. Не вярваш. От гостната се чува музика. Тиха. Нежна. Пълно противоречие на обстановката.
  - Кафе или коняк?
  - Не. Просто искам да ги видя ...
    519 
 • 15 Puesto (0 ) Изгубена надежда

  670301 (Павлина Гатева) 670301
  Prosa
  Познавам жена, която отчаяно се нуждае от серум против изгубена надежда. Тя беше изгубила сина си в зората на Демокрацията. И не точно „изгубила“; бяха го намерили прегазен на някакъв паркинг. „В безпомощно състояние“ – така казаха по телевизията. Още се чудя – бил ли е жив, но „в безпомощно състоян ...   445 
 • 16 Puesto (0 ) Любов ли бе всичко?

  gabbiesstuff (Gabriela Gesheva) gabbiesstuff
  Prosa » Relatos, Novelas y novelas cortas, Otros
  Слънцето изгря на хоризонта, толкова красиво, вълшебно дори, стоейки над водата, под небето. Изглеждаше сякаш жълто ярка линия разделя двата образа-тихите и малки вълни на океана и синьото небе, което розовееше от появата на Слънцето.
  Стоях будна през нощта, с неговото писмо в ръка, лежаща върху сър ...
    411 
 • 18 Puesto (0 ) Внимавай какво си пожелаваш!

  Галина (Галина Петрова) Галина
  Prosa » Relatos
  Будилникът иззвъня. Нана се протегна, целуна по навик съпруга си за добро утро и се измъкна мързеливо от леглото. Коста се излежаваше и наблюдаваше как жена му се облича:
  - Нан, миличка ти ставаш все по-дебеличка! - каза уж на шега той и се засмя.
  Нана не отговори , просто излезе от спалнята. Беше ч ...
    434 

© 2003-2019, Georgi Kolev. Todos los derechos reservados. Las obras son propiedad de sus autores.