12 oct. 2017 15:52

С какво започва Родината? 

613 3 7
4 мин за четене

© Владимир Георгиев Todos los derechos reservados

Comentarios

Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
 • Eia (Росица Танчева)
  Споделям...
 • exuded (Владимир Георгиев)
  Благодаря, Силве.
 • Plevel (Силвия Илиева)
  Поздравления, за позицията и написаното, за поезията и музиката, които въплъщават творбите ти! 🍀
 • Plevel (Силвия Илиева)
  Предполагам, че въпросът е риторичен и отговорът няма нужда от изричане, но защо ето
  моята Родина, започва от баба и дядо, от станът на баба за китеници, от вретеното, от асмата на двора, от смокинята, на която се люлеех, тя започва със спомените в детството и всичко, с което съм закърмена.
  Всеки неин аромат е идентичен с преживян момент. Родината започва там, където сърцето прихлопва, където е семейството и хората, които обичаме. И тази любов трябва да се изстрада, за да се осъзнае, тя няма нужда от гръмки слова, като тези в народното събрание, като моите дори, тя има нужда от тихо отдаване, в което всеки върши работата си със сърце. И, ако в живота на човека, родината започва от вътре, тя трябва да се предаде, да се откърми в най-малките и да свърши навън, в изразяването й, в себеотрицанието дори, в благодарността към нея, към дедите ни, към предшествениците ни, до последният ни дъх.
  Пак се увлякох, но няма как да бъде другояче, много ми е болна темата.
 • exuded (Владимир Георгиев)
  Благодаря, Люси, Мариана.
 • brinne (Мариана Бусарова)
  Родината е в сърцето ни. Започва от него. За другото си прав. Логично е да се изисква квалификация и за депутата. Но в нашата страна и образованието толкова се обезцени, че и то не е гаранция за нищо.
 • ЛюсиЦ (Люси Петкова)
  Колко си прав!! Тъжно е. Но и в други страни е така. Политик може да стане всеки. И президенти актьори познаваме... И външният министър на Австрия не е дори вишист, а май се очертава да стане канцлер...защитава интересиге на богатите, но подчертава все, че произхожда от бедно семейство . Аман от лицемерие навсякъде.

© 2003-2019, Georgi Kolev. Todos los derechos reservados. Las obras son propiedad de sus autores.