8 dic 2010, 14:13

111111222111111 

  Poesía » Otra
805 0 1

Очите са ми странно  сухи,

 

сърцето ми само, уви, бледней,

 

спомени на жар разтапям,

 

а оставам и живота да си тлей.

 

 

 

 

Умирам пак, изгубвам се отново,

на погледа желан му казвам спри,

не търся вече, имам си по много

пробити лодки във вода с мечти.

 

 

 

 

Нищо няма да се случи вече,

 

поетът мъртъв е, в мен умря,

 

себе си започнах да разглеждам,

за да  търся образа ми в личността.

 

 

 

 

Прочетох много, но е твърде малко,

изстрадвах всичко, ала май не съм,

не знам успях ли да се справя

 

с живота, който се нарича сън.

 

 

 

 

 

Колко хора се залъгват,

 

а се лутат в своя небосклон

 

и се движат в себе си разбити

 

и не чуват песен, само тон.

 

 

 

 

 

Видях, че има нещо в мене,

 

има, но не знам какво,

 

може да е само пепел,

 

окрилена с мисъл за добро.

 

 

 

 

 

Ще напиша песен за морето,

 

сам понякога живея там,

 

ще разкажа на лъжеца битието,

 

който в края се излъга сам.

 

© Михаил Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??