14 ФЕВРУАРИ
- Подарете за празника! - в тъмното глас
със балони пред мене застана.
Залюляха се влюбено в късния час
две сърца на връвчица... Пияна
от несбъднати чувства, жадувани в сън,
инстинктивно ръката протегнах.
Но дочух на сълзите си тихия звън
и въздишката възел затегна.
Скрих родения порив, разбрала за миг
как горчи вечерта от самотност...
Със задавени стъпки под лунния лик
аз трошах стъкълца от въпроси.
Само вятърът в сянката чакаше пак
като стар ухажор пред вратата.
И прегърна ме нежният влюбен глупак,
да прогони от мен самотата.
17.02.2011
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados