17.02.2011 г., 20:50 ч.

14 февруари 

  Поезия » Любовна
630 0 11

 

 

 

                 14 ФЕВРУАРИ

 

 

- Подарете за празника! - в тъмното глас

със балони пред мене застана.

Залюляха се влюбено в късния час

две сърца на връвчица... Пияна

 

от несбъднати чувства, жадувани в сън,

инстинктивно ръката протегнах.

Но дочух на сълзите си тихия звън

и въздишката възел затегна.

 

Скрих родения порив, разбрала за миг

как горчи вечерта от самотност...

Със задавени стъпки под лунния лик

аз трошах стъкълца от въпроси.

 

Само вятърът в сянката чакаше пак

като стар ухажор пред вратата.

И прегърна ме нежният влюбен глупак,

да прогони от мен самотата.

 

17.02.2011

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??