22 dic 2010, 14:25

* * * 

  Poesía » Versos blancos
548 0 1

4 зимини тристишия

 

*  *  *

Валял е сняг. На сутринта,

забравени отвън, столовете

са тапицирани във бяло. Седни!

 

*  *  *

Тихо снегът през нощта е натрупал.

Утрото среща лесът наранен:

стволи без клони – птици безкрили.

 

*  *  *

Нежни снежинки в локвите падат –

сякаш цветенца от цъфнали вишни.

Стигат водата, магията свършва.

 

*  *  *

От сняг бях Ева сътворил.

След мен незнайно кой кога добавил нещо.

Адам усмихнат ме посреща...

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??