12 jun 2021, 10:50

*** 

  Poesía » De amor
291 0 0

 

 

Можех с ръка дъжда да възпра.
Можех пред бурята да застана.
Можех! Не защото бях млад,

а защото тебе обичах.

Можех да спра на Земята въртенето.
Можех да летя, изпреварвайки Времето,

за да се видя със теб миг по-рано.

Чувствах се силен и всеможещ,

защото знаех, че и ти ме обичаш...

 

Но дойде миг, а не можах да спра

тебе – нежната,

тебе – крехката,

тебе – слабата,

тебе, която избра друг път,

а мене остави посърнал

в Страната на хората с разбити сърца...

 

 

   Живодар Душков

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??