Можех с ръка дъжда да възпра.
Можех пред бурята да застана.
Можех! Не защото бях млад,
а защото тебе обичах.
Можех да спра на Земята въртенето.
Можех да летя, изпреварвайки Времето,
за да се видя със теб миг по-рано.
Чувствах се силен и всеможещ,
защото знаех, че и ти ме обичаш...
Но дойде миг, а не можах да спра
тебе – нежната,
тебе – крехката,
тебе – слабата,
тебе, която избра друг път,
а мене остави посърнал
в Страната на хората с разбити сърца...
Живодар Душков
© Живодар Душков Всички права запазени