Нощта лениво се протегна в пухеното си легло.
Надигна се. Приседна.
Слънчев лъч надничаше през тъмното стъкло.
Той палаво разбърка рошавите ù коси.
А, тя, прозина се и запърха със сънени ресни.
Добро утро! Отново е ден!
Ставай, Сънло! Ела с мен!
Чакат ни такива приключения!
Няма място за съмнение!
Тя обаче, не се е разсънила.
Не е изпила сутрешното си кафе.
Къде се е разбързало Слънцето!
Май, с главата си не е добре!
Леглото я мамеше с пухкавата си мекота!
Слънцето едва се сдържаше, да не литне по света.
Тя не се почуди дълго. Махна вяло с ръка.
Отказа кафето и в леглото се навря.
Обви се до нослето. Сви се на кълбо.
Да върви където иска Слънчо!
Тя остава в мекото легло!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados