БЕДЕК
Бедек мълчаливо небето подпира
там някъде долу и Янтра извира.
Тук царстват други екземпляри,
ако не си ги срещал, не биха те изяли.
Виждала съм там елени и сърни,
ако не вярваш, ела напролет - провери.
Боровинки и малини има
и природа несравнима.
„Деветте чучура" текат под Бедек-а,
за да ги намериш - следвай горската пътека.
Там е тихо и
само чешмата ручи,
разлива се водата
кристално чиста, ледена почти.
Аз бях там преди няколко лета
и пак съм там със спомените си - сега.
© Пепи Todos los derechos reservados