6.01.2009 г., 16:44 ч.

* * * 

  Поезия
443 0 1
 

БЕДЕК

 

Бедек мълчаливо небето подпира

там някъде долу и Янтра извира.

Тук царстват други екземпляри,

ако не си ги срещал, не биха те изяли.

Виждала съм там елени и сърни,

ако не вярваш, ела напролет - провери.

Боровинки и малини има

и природа несравнима.

„Деветте  чучура"  текат под Бедек-а,

за да ги намериш - следвай горската пътека.

Там е тихо и

само чешмата ручи,

разлива се водата

кристално чиста,  ледена почти.

Аз бях там преди няколко лета

и  пак съм там със спомените си - сега.

© Пепи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубава тема, но малко наивно написано. Трябва ти време вероятно. Поздрав!
Предложения
: ??:??