Един следобед в парка през горичката
разхождах се безцелно по асфалта,
когато изведнъж, ей тъй, от нищото,
"Здравей!", ми се усмихна Светлината.
Опомних се след миг от изненадата -
и аз я поздравих автоматично.
И продължих нататък към досадата,
но вече крачех някак непривично.
От слънчевите зайчета в очите ми
почти не виждах накъде отивам.
Но глупостта ми беше непростителна
и втурнах се назад да я настигна.
"Дали не се познаваме отнякъде?",
попитах, неуверено притихнал.
"Напълно е възможно", неочаквано
отвърна тя с най-чистата усмивка.
А после гонехме смеха на вятъра
и думите редяха се в мъниста.
И чувствах как в тъмата на душата ми
едно цветче от Бяло се разлиства.
Настана време да се разотиваме.
"При друг ще грея", тихичко ми каза.
Но бях щастлив, че и до мен е стигнала.
А даже не запомних как се казва...
© Ивайло Динков Todos los derechos reservados