Ако случайно във очите ми погледнеш
и в този миг
ръката ти не гали косите ù,
и устните ти
не целуват въздуха
около тънката ù шия,
и мислите ти
не прегръщат
раменете ù,
а сънищата ти
за нея
спят,
ще видиш,
може би,
в очите ми
тогава,
че целият си в мен,
дори страстта ти не към мен е в мен
и всичко в мен е твое,
и чака
само теб –
случайно
да погледнеш във очите ми.
Бургас, 1986 г.
© Росица Todos los derechos reservados
Поздравления!