4 ene 2012, 14:07

Алба 

  Poesía » Otra
543 0 0

Страсти бурни и искри любовни,

нощи кратки и лъжи многобройни.

Залезът настъпва, ресниците трептят.

Пазителят изпраща гарвана познат.

 

Дрехи се обличат, постелите изглаждат,

наметала покриват мислите, що разяждат.

Карети пред дворове, стълбища пустеят.

Две фигури пред черна порта с милувка

                                                 се разделят.

 

Миговете сластни набързо отминават.

Споменът за тях в песен се заражда.

Над огньове, пирове и вино

в нови сърца стари грехове подклажда.

 

От уста на уста, от крепост в друга,

знакът се мени, песента се запазва.

Дрехите се събличат, наново се обличат.

Фигурите са различни, но помислите им

                                                      - антични.

© Любена Стоименова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??