Философския камък я ръцете си стискам,
защото съм аз алхимик...
Тъй дълго се рових
из старите книги
и формули
тайни
редих...
Обаче
дори
с философския
камък
смъртта не превърнах
в живот...
От вехто олово
златò не получих,
старик
не превърнах
в младок...
Уви...
трансмутирах
живота към гибел,
от злато олово добих...
от своята младост
аз старост получих...
Всуе ли съм чел по звезди?
© Андрей Андреев Todos los derechos reservados