13 ago 2010, 18:09

Ампутация на илюзии 

  Poesía
936 0 13

В деня, във който свърши любовта,

очите ми ще се взривят - две бомби ядрени.

И ще покрият всичко с непрогледен мрак.

Земята и небето ще са катакомби.

Светът ще ври по крайчеца на мислите,

а думите ще сеят черни бури.

Ще седна на отчаян кръстопът

да чакам черната вода да мине –

ще хвърля в нея всичките илюзии

за белите крила на птиците.

Ще хвана път, да ме отвежда към земя,

в която всичко е до корените мое.

 

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??