"Да бъдеш или да не бъдеш?" -
Къде е тук въпросът...?
Дали си истински, без бъдеще,
когато към пръстта те понесат.
Запитай се сега: Умира ли
невидимата сянка - призрак жив...?
Поробените силуети не кремират ли
последен лъч от всеки здрач ръждив...?
Небето не е до коляно!
Удавен в черната космическа река,
напипваш пулса си припряно,
щом мойрите те отрекат.
Звезди мистични - шпионките на Бога!
През тях те гледа Аргус(ът) стоок.
Расте в сърцето земетръсната тревога,
мигът преражда се в палач жесток.
И ти си само малка буболечка
върху екрана сив на вечността,
така и не открила остра клечка -
свободната й воля за смъртта!
© Младен Мисана Todos los derechos reservados
Дали сме истински без бъдеще?! Ще бъдем ли без осъзнаване на житейските истини?!
Прекрасен стих!