3 abr 2016, 20:44

Априлска усмивка 

  Poesía
540 1 3

Април наметна своя плащ

и хукна като полудял,

облече в бяло-жълт атлаз

пооголелия ни свят.

 

И като любовник затърча

по стъпките на пролетта,

тъй влюбен в нейната снага,

задири я във близката гора.

 

А тя не щеш ли го съзря,

харесала му цветната игра,

намигна му с усмивка на уста,

и пръсна го със зелената боя.

 

Догони я хлапакът смел,

предложи своята ръка

и танц се дивен завъртя,

сред птичи трели и цветя.

 

© Сеси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??