27 feb 2013, 12:39

Аз 

  Poesía » Otra
450 0 2

Аз

 

Събирам полускъпоценни камъни,

а единствената ми кукла в оранжево плаче.

Като дете лекувах  дърветата.

Лятото често играех на  зарче.

 

Обичам да слушам душите на хората.

Понякога чувствам омразата.

Откривам в звездите незримото вечно

и изсъхлани клони слагам във вазата.

 

Аз мразя да гледат на мен със изискване.

И хич не обичам студения душ.

По лични въпроси отвръщам на смелите

и на кръвта си приличам досущ.

 

Аз често мълча на последния ред.

И мразя да говоря без да съм си измила зъбите.

Въобще  не обичам френската реч.

В ръцете си крия се, когато ме пъдите.

 

Единствено безрезервно обичам котките.

И има дни, в които обичам да пея.

Плача, когато се сещам за дядо ми

и от истината мога да се разсмея.

 

С майка ми делим книги с любовна поезия.

Понякога вярвам в странни неща.

Баща ми попълва колонката в тото на кръст,

а брат ми сложи капла под коледната елха.

 

Често от нищото раждам теория.

Най-искрената любов се показва до гроба.

Като малка исках да стана писателка,

повече да се сетя, май че не мога.

 

 

 

 

© Стела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Често когато реша, че стиха е писан от много млад или по- възрастен човек, вземе че се окаже обратното. При теб всичко си е точно! Хареса ми !
  • Мисля,че зад това кротко изреждане каква си,се крие нещо много повече!Напомняш ми на мен самата на 22г и затова ми харесва!И то много!
Propuestas
: ??:??