Аз не съм патриот, аз съм майка!
Искам утре светът да е сигурен
и надежда, дори да е малка,
че синът ми не ще емигрира...
Искам прости неща от живота,
усмихнато утро и ласкава нощ,
незаключена, мамеща порта
и огнище със огън горещ...
Искам топла прегръдка от внуци
и спокойни, добри старини,
и под пролетни, медни капчуци
весел смях на дете да звъни!
Вместо туй получавам протести,
недостойни, обидни и плитки лъжи!
Аз не съм патриот! Как ли сместих
толкоз болка в сърцето? Кажи!
© Рада Димова Todos los derechos reservados
Това е болката на всички майки, поздрави!